Werken bij Plavei Contact

Hoe te schilderen?

Iedereen kan leren schilderen. Met het juiste materiaal en een goede voorbereiding creĆ«ert u een fris nieuw interieur en wordt elke verfklus een stuk leuker. Belangrijk is een goede verfkeuze. Hoeveel liter verf er nodig is, is afhankelijk van het type ondergrond en het type verf. Hoe grover de structuur van de ondergrond, hoe meer verf er nodig is. De kleur is medebepalend. Gebruikt u chocoladebruin op een witte ondergrond, dan kunt u beter een  een gekleurde primer of grondlaag aanbrengen.

Wordt het acrylverf of alkydverf?

Acrylverf is een duurzame, krasbestendige en slijtvaste verf op waterbasis. Deze verf heeft weinig geur, droogt snel en is heel geschikt voor gebruik binnen. Ook alkydverf is duurzaam, kras- en slijtvast, deze verf droogt minder snel. Tijdens en na het schilderen blijft er een tijdje een verflucht hangen.

Glans of mat?

Mat, zijdeglans en hoogglans verf kent eenzelfde kwaliteit, maar verschilt sterk in effect en hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Matte verven zijn het minst glad en camoufleren het best. Ze verbergen oneffenheden en stralen rust uit. Zijdeglans geeft muren een mooie, lichte glans en is makkelijk afwasbaar. Wel zijn oneffenheden beter zichtbaar. Hoogglans geeft een prachtig lichtspel en kent een optimale afwasbaarheid. Doordat het oppervlak erg glad is, krijgt vuil ook minder kans om zich te hechten. Hoge glans betekent ook dat oneffenheden in de ondergrond beter zichtbaar zijn.