Werken bij Plavei Contact

Wat gebeurt er na mijn huuropzegging?

Voorinspectie

Tijdens de voorinspectie in uw woning maken we afspraken met u over de oplevering van uw woning. Deze afspraken leggen we vast in een mutatierapport, dat u ondertekent voor akkoord. Zo weet u precies wat u moet doen om uw woning netjes achter te laten. Daarna heeft u tot aan uw verhuizing de tijd om eventuele reparaties en/of aanpassingen uit te voeren. U kunt ervoor kiezen om het werk door Plavei te laten doen. Vraag ons naar de mogelijkheden tijdens de voorinspectie.

Bezichtiging

Als u de huur opzegt, wordt de woning in de meeste gevallen verhuurd aan een nieuwe bewoner. Nadat er met u afspraken zijn gemaakt over de huuropzegging wordt de woning geadverteerd op www.entree.nu en kunnen mensen hun interesse aangeven. Na het aflopen van de advertentietijd wordt er, in samenspraak met u, met de eerstvolgende kandidaat een bezichtiging gepland. We plannen de bezichtiging graag ruim voor de eindoplevering, zodat u eventuele overnames met de nieuwe bewoner kunt bespreken. Als er niks wordt overgenomen heeft u op die manier nog voldoende tijd om de woning volgens afspraak kaal op te leveren. 

Eindinspectie

Tijdens de eindinspectie loopt een medewerker van Plavei nogmaals met u de gehele woning door. We controleren de punten die in het mutatierapport staan. Heeft u de afgesproken werkzaamheden niet (goed) uitgevoerd of treffen we schades aan, die vooraf niet zijn geconstateerd, dan brengen we de kosten in rekening. Goederen, die achterblijven in de woning waarvoor geen overname is geregeld, worden op uw kosten door ons afgevoerd. Twijfelt u of u de woning goed achterlaat, neem dan gerust contact op met uw klantadviseur. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Meterstanden

Nadat we de woning door zijn gelopen, noteren we de meterstanden. In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de meterstanden van gas, water en elektriciteit. Deze standen geeft u door aan uw eigen energie- en waterleverancier.

Bewoners van onderstaande wooncomplexen zijn niet zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de meterstanden, dit geven wij door.

  • Albertusgebouw, Didam

  • Binnenrijk, giesbeek

  • Gezondheidscentrum, Didam

  • Hamerstaete, Westervoort

  • Hof van Varwijk, Zeddam

  • Kerkwijk, Didam

  • Klinkerhof, 's-Heerenberg

  • Meulenvelden, Didam

Inleveren sleutels

U levert het aantal sleutels in zoals u heeft ontvangen bij de oplevering van de woning. Wanneer alles akkoord is ondertekenen u en de medewerker van Plavei het mutatierapport.

Eindafrekening

U ontvangt na de eindinspectie de eindafrekening. Hierin worden eventuele kosten en vergoedingen met u verrekend. Dit laatste geldt voor eventueel afgesproken vergoedingen voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). En ook voor de verrekening van kosten als u de woning niet volgens afspraak oplevert.