We verhogen de huurprijzen met maximaal 2,6%

Publicatiedatum: 16-04-2020

Op 1 juli mogen we volgens de wet de netto huurprijzen van onze sociale huurwoningen aanpassen. In overleg met huurdersvereniging De Sleutel, die onze huurders vertegenwoordigt, zijn we dit jaar uitgekomen op een huurverhoging van maximaal 2,6% voor alle huurders. Dit percentage is gelijk aan de inflatie en daarmee lager dan de wettelijke toegestane verhoging. 

Huren verhogen in coronatijd

We twijfelden of we in deze coronatijd de jaarlijkse huurverhoging zoals altijd op 1 juli willen doen of uitstellen. We besloten de huren wel per 1 juli te verhogen. Iedereen zit in een andere situatie; enkele huurders worden financieel getroffen, anderen niet doordat ze hun inkomen, AOW of uitkering behouden. Huurders die problemen voorzien of hebben met het betalen van de huur willen we graag in een persoonlijk gesprek helpen. Het uitstellen van de huurverhoging is voor hen geen oplossing. Graag denken wij met deze huurders mee.  

Kunt u uw huur niet (op tijd) betalen? Neem dan contact me ons op. Samen zoeken we een oplossing om huurachterstanden zoveel mogelijk te voorkomen. 

We voeren de huurverhoging door omdat onze kosten voor bijvoorbeeld onderhouden van onze woningen ook stijgen. Voeren we de huurverhoging niet door? Dan heeft dit gevolgen voor het uitvoeren van onze plannen de komende jaren. 

We werken met streefhuur

Streefhuur is de door ons vastgestelde maximale huur voor een woning. De streefhuur ligt lager dan wat Plavei volgens de wet maximaal mag vragen. Plavei maakt geen gebruik van de extra ruimte om te verhogen en past ook geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe. De huurverhoging is voor alle huishoudens in een sociale huurwoning gelijk. De belangrijkste reden hiervoor is dat we de huren betaalbaar willen houden. Ook voor mensen die afhankelijk zijn van huurtoeslag. Daarom komen de huurprijzen ook niet boven de huurtoeslaggrens of de streefhuurgrens uit. Bij sommige huishoudens ligt het percentage zelfs lager dan 2,6%. De reden is dat de huurprijs anders boven een van deze twee grenzen uitkomt.

Huurders ontvangen in de week van 20 april de jaarlijkse huurverhogingsbrief

Heeft u vragen over de huurverhoging? Op deze pagina vindt u een overzicht met een aantal veelgestelde vragen en de antwoorden. U vindt hier ook de Huurkrant 2020. Scrol hier op uw gemak doorheen.

Andere vragen? U kunt natuurlijk altijd per mail of telefonisch contact met ons opnemen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden