We verhogen de huurprijzen met maximaal 1,6%

Publicatiedatum: 12-04-2019

Op 1 juli mogen we volgens de wet de netto huurprijzen van onze sociale huurwoningen aanpassen. In overleg met de huurdersverenigingen, die onze huurders vertegenwoordigen, zijn we dit jaar uitgekomen op een huurverhoging van maximaal 1,6% voor alle huurders. Dit percentage is gelijk aan de inflatie en daarmee lager dan de wettelijke toegestane verhoging.

Plavei werkt met streefhuur

Streefhuur is de door ons vastgestelde maximale huur voor een woning. De streefhuur ligt lager dan wat Plavei volgens de wet maximaal mag vragen. Plavei maakt geen gebruik van de extra ruimte om te verhogen en past ook geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe. De huurverhoging is voor alle huishoudens in een sociale huurwoning gelijk. De belangrijkste reden hiervoor is dat we de huren betaalbaar willen houden. Ook voor mensen die afhankelijk zijn van huurtoeslag. Daarom komen de huurprijzen ook niet boven de huurtoeslaggrens of de streefhuurgrens uit. Bij sommige huishoudens ligt het percentage zelfs lager dan 1,6%. De reden is dat de huurprijs anders boven een van deze twee grenzen uitkomt.

Huurders ontvangen deze week de jaarlijkse huurverhogingsbrief

Heeft u vragen over de huurverhoging? Op deze pagina vindt u een overzicht met een aantal veelgestelde vragen en de antwoorden. U vindt hier ook de Huurkrant 2019. Scrol hier op uw gemak doorheen.

Andere vragen? U kunt natuurlijk altijd telefonisch contact met ons opnemen. Of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden