Geen objecten gevonden

We verhogen de huren met maximaal 2,3%

Publicatiedatum: 13-04-2022

Op 1 juli mogen we volgens de wet de netto huurprijzen van onze sociale huurwoningen aanpassen. In overleg met huurdersvereniging De Sleutel, die onze bewoners vertegenwoordigt, zijn we dit jaar uitgekomen op een huurverhoging van maximaal 2,3% voor alle huurders in een sociale huurwoning. Dit percentage is gelijk aan de inflatie. Huurt u in de vrije sector? Dan geldt een maximale stijging van 3,3% (inflatie + 1%). 

Huren betaalbaar houden

Dit vinden we belangrijk. Daarom verhogen we de huren niet meer dan met inflatie. Bij sommige huishoudens ligt het percentage zelfs lager dan 2,6%. We voeren de huurverhoging door omdat onze kosten voor bijvoorbeeld het onderhouden van onze woningen stijgen. Voeren we de huurverhoging niet door? Dan heeft dit gevolgen voor het uitvoeren van onze plannen de komende jaren.

Wij bepalen de huurprijs van een woning door het aantal punten dat de woning krijgt op basis van het woningwaarderingssysteem. Er worden punten gegeven voor bijvoorbeeld de oppervlakte van de woning, de woonomgeving en voorzieningen in de woning. Het puntenaantal dat hoort bij uw woning vindt u in mijn Plavei via www.plavei.nl. Bij elk puntentotaal hoort een maximale huurprijs. De door ons bepaalde huurprijs van een woning komt nooit boven deze maximale prijs uit. 

Onze bewoners ontvangen in de week van 20 april de jaarlijkse huurverhogingsbrief

Deze brief ontvangt u in uw mailbox of op de deurmat. Heeft u vragen? In dit handige overzicht hebben we enkele handige vragen en antwoorden staan. Geen antwoord op uw vraag? Neem gerust contact met ons op: www.plavei.nl/contact

Deel deze pagina