Twee extra huurwoningen in de Averhof in Beek

Publicatiedatum: 06-06-2017

Te huur: woningen Averbeek in Beek

In Beek wordt de voormalige bibliotheekruimte in steunpunt de Averhof aan de Averbeek verbouwd. We realiseren hier twee huurwoningen. De woningen worden te huur aangeboden via www.thuisindeachterhoek.nl. De verbouwwerkzaamheden zijn gestart.

 

Verbouwing vindt aan de binnenzijde plaats

De ruimte aan de binnenzijde van het pand is voldoende ruim voor twee woningen. Het gebouw wordt niet uitgebreid. De nieuwe woningen krijgen net als de andere woningen in de Averhof de voordeur aan de binnenzijde van het pand. De ruimtes zijn gelijkvloers hebben een woonkamer, keuken en een slaapkamer. Buiten komt een terras met tuintje, grenzend aan de woonkamer. De woningen zijn net als de andere woningen in de Averhof gelijkvloers en rollatorvriendelijk en hebben energielabel B.

Het complex bestaat, naast het voormalige bibliotheekgedeelte, nu nog uit tien woningen en een recreatieruimte. Sinds juli vorig jaar wordt het recreatiegedeelte van het steunpunt gehuurd door ouderenbond KBO afdeling Beek, Loerbeek en ’s-Heerenberg. De bond organiseert hier activiteiten voor de senioren in de omgeving en de bewoners zelf kunnen hier een keer in de week gezamenlijk eten.

 

De bouw en de verhuur zijn gestart

De omgevingsvergunning is verleend. Plavei heeft Koenders Totaalbouw B.V., een van haar twee vaste ketenpartners, gevraagd deze verbouwing uit te voeren. Zij zijn begin juni gestart. Vanaf 2 juni staan de woningen te huur aangeboden via www.thuisindeachterhoek.nl. De huurprijzen zijn € 493,43 en € 477,89, exclusief servicekosten. De toewijzing geschiedt op basis van inkomen en woningzoekenden boven de 55 jaar hebben voorrang. Alle toewijzingsregels en overige informatie over de woningen is te vinden op internet via www.thuisindeachterhoek.nl. Hier kunnen mensen de advertentie vinden, zich inschrijven en reageren. Reageren op de woningen kan tot en met 11 juni.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden