Vacature: Business controller

Publicatiedatum: 08-03-2021

Stevige professional met kritisch vermogen

Als business controller (20-24 uur) ben je verantwoordelijk voor het bewaken van zowel het bedrijfsmatig als financieel voldoen van Plavei aan regels, kaders en procedures die op de organisatie van toepassing zijn. De business controller signaleert in het geval er onregelmatig- en/of onjuistheden geconstateerd worden, adviseert over oplossingen en escaleert indien nodig, zonder daarbij partijen te passeren. De business controller is de (financiële) waakhond van Plavei. In de rol van business controller schenk je veel aandacht aan risicomanagement en het adviseren van bestuur over organisatievraagstukken (voorgenomen investeringen, interne sturing, financieel beleid en risicobeheersing) zodat (financiële) consequenties en risico’s inzichtelijk zijn.

Als business controller ben je veelzijdig, waarbij je een onafhankelijke positie inneemt naar zowel de directeur-bestuurder, de RvC als ook de organisatie. Je bent positief kritisch, scherp en weet snel door te dringen tot de kern van de zaak.

Taken en verantwoordelijkheden
 

 • Je bent een kritische sparringpartner voor de directeur-bestuurder, medewerkers en de RvC
 • Je houdt toezicht op de realisatie van de strategische koers
 • Je bent gesprekspartner voor de externe toezichthouders Autoriteit woningcorporaties (Aw) en Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW)
 • Je bent een gesprekspartner voor de accountant
 • Je monitort, signaleert en rapporteert ongeplande verstoringen van kritische processen
 • Je houdt toezicht op het werken volgens wet- en regelgeving, beleid en statuten
 • Je stelt het intern controleplan op en voert deze (deels) uit
 • Je gaat het risicobeoordelingsmodel verder professionaliseren en dit koppelen met het besturingsmodel van Aedes (branchevereniging van woningcorporaties)
 • Je adviseert en ondersteunt de organisatie in het verder implementeren van de “three-lines of defence” methodiek

De functie van business controller is een mooie uitdaging voor een professional die zaken in een complexe omgeving terug kan brengen naar de kern. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en er wordt eigenaarschap van je verwacht. We zijn volop in ontwikkeling en de juiste kandidaat is in staat om mee te gaan in de veranderingen en vernieuwingen van onze onderneming.

Wat bieden wij?

Wij willen dat medewerkers met passie én plezier bij ons werken. Dat gaat niet vanzelf. We hebben dan ook het nodige te bieden voor de nieuwe business controller:

 • Een veelzijdige en onafhankelijke functie binnen een uitermate interessant werkveld
 • Een baan met veel ruimte voor eigen initiatieven en bijbehorende verantwoordelijkheden
 • Een persoonlijk opleidingsbudget om aan je loopbaan te werken
 • Veel vrijheid! Plavei werkt los van tijd en plaats en biedt (al voor de coronacrisis) thuiswerkmogelijkheden
 • Een budget met ruime bestedingsmogelijkheden om fit en vitaal te blijven
 • Een actieve personeelsvereniging die veel interessante en leuke activiteiten organiseert
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. De CAO Woondiensten is van toepassing

Wat vragen wij?

De functie business controller is veelzijdig, pittig en biedt mooie toekomstkansen. Herken jij je in onderstaande punten?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO- of WO niveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een functie van business controller of vergelijkbare functie. Ervaring bij een woningcorporatie is een pré
 • Je hebt ruime ervaring met het adviseren van en de omgang met directeur-bestuurders, raden van commissarissen en/of raden van toezicht
 • Je kunt goed en snel schakelen tussen operationeel en strategisch niveau
 • Je bent communicatief vaardig, proactief, gericht op samenwerking, resultaatgericht, een doorpakker en onafhankelijk

Wie is Plavei?

We zijn een vooruitstrevende woningcorporatie met ongeveer 45 medewerkers en ruim 4000 woningen. Onze woningen staan voornamelijk in de gemeente Montferland en Zevenaar. Wij streven ernaar om betaalbaar en plezierig wonen in een duurzame, kansrijke en leefbare omgeving mogelijk te maken. Nu en in de toekomst. Maatschappelijke doelstellingen realiseren we in samenwerking met huurders én samenwerkingspartners. We stellen de woonbehoeften van onzer bewoners centraal en bieden daarbij een goede basisdienstverlening.

We zijn een zelfsturende organisatie. In het zelfsturende team ben je niet alleen verantwoordelijk voor een goede samenwerking en de juiste onderlinge verdeling van het werk, ook ben je als team verantwoordelijk voor het behalen van de gewenste resultaten en het zelfstandig oplossen van voorkomende issues. Dat vereist van onze medewerkers eigenaarschap, lef, empathie, zelfstandigheid en besluitvaardigheid.

Kom je bij ons werken? Dan wil je elke dag het beste uit jezelf halen. Met als doel? Het goed doen voor onze klant.

Geïnteresseerd?

Reageer dan op deze functie. Siebert & Wassink is door Plavei gevraagd te ondersteunen bij de werving- en selectieprocedure voor de business controller. We nemen een persoonlijkheidsanalyse en/of assessment af om een goed beeld te krijgen van je persoonlijkheidskenmerken en kwaliteiten.  

Neem voor meer informatie contact op met Joris Wassink van Siebert & Wassink. Of solliciteer hier.  

t: 053 – 480 35 50
m: 06 – 250 460 70
w: www.siebertwassink.nl

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden