Geen objecten gevonden

Stijgende energieprijzen: wat betekent dit voor u?

Publicatiedatum: 10-01-2022

We zijn allemaal verrast door de aangekondigde gasprijsstijgingen. De gasvoorraden in Europa zijn lager dan andere jaren. Niemand weet wat dit financieel gaat betekenen. Dat verschilt per huishouden. Een vast contract of niet, een eigen contract of eentje die via Plavei loopt. Bent u alleenstaand of heeft u een groot gezin? Is uw woning  goed of minder goed geïsoleerd? Stookt u op gas of niet? Allemaal factoren die van invloed zijn op de hoogte van uw energierekening.

De overheid neemt maatregelen

De overheid komt mensen tegemoet door de energiebelasting te verlagen. Daarnaast gaat er geld naar de gemeente voor het isoleren van woningen. Maar één ding is zeker: we gaan volgend jaar meer betalen. En dat doet pijn en is voor veel mensen een grote zorg.

Energiezuiniger maken van woningen

Geen leuk vooruitzicht in ieder geval. Voor niemand niet. Helaas hebben wij als corporatie daar geen directe invloed op. De afgelopen jaren hebben we veel energiebesparende werkzaamheden uitgevoerd en geïnvesteerd in het isoleren van minder zuinige woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijven we de komende jaren doen. Heeft u ook interesse in zonnepanelen? Informeer bij ons of uw woning ook in aanmerking komt. Minder uitgeven aan energie kan elke dag en hoeft niet moeilijk te zijn. Met handige energiebespaartips bespaart u al snel veel geld.

Gratis energiebesparende producten

Samen met de gemeenten willen we u graag helpen met energie besparen. Huurders in de gemeente Montferland konden een energiebespaarbox ophalen. In de gemeente Zevenaar konden huurders een cadeaubon aanvragen om zelf energiebesparende maatregelen te treffen. Wilt u tips om energie te besparen? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag!  

Problemen met het betalen van de huur? Neem contact op!

Het is goed om rekening te houden met de stijgende prijzen. En als het lukt: leg wat geld apart zodat u de rekening kunt betalen als deze komt. Lukt het betalen niet? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar de situatie en vinden we vast een oplossing.

We denken graag met u mee!

Deel deze pagina