Regenton aanschaffen? Ontvang 25 euro subsidie van de gemeente!

Publicatiedatum: 08-04-2021

Ons klimaat verandert. En dat merken we allemaal. In de zomers hebben we steeds meer last van hittestress en droge grond in de tuinen. Als het regent ontstaat er wateroverlast omdat de buien steeds heftiger worden. Huurders uit de gemeente Montferland die zelf een regenton aanschaffen, mogen in 2021 een subsidie aanvragen van 25 euro per huishouden. Er is subsidie beschikbaar voor ongeveer 300 huishoudens. Kans maken op deze subsidie? Wees er dan snel bij.

We zetten ons gezamenlijk in

Gemeente Montferland, Waterschap Rijn en IJssel en Plavei zetten zich gezamenlijk in. Samen willen we bewoners van onze woningen bewuster maken van de problemen én er samen wat aan doen.

Spelregels

We hebben enkele spelregels. Lees ze hieronder:

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste installatie en het onderhoud van de regenton. Verkeerd aansluiten van de regenton kan lekkages en eventuele schade aan de woning veroorzaken. Onze onderhoudsmedewerker Gerard legt in dit instructiefilmpje stap voor stap uit hoe je een regenton op een juiste manier aansluit. Lukt het zelf niet? Vraag hulp van vrienden, familie of buren voor de installatie.
  • Wanneer je verhuist, zorg je voor het herstel van de regenpijp of nog beter: je regelt dat de nieuwe bewoner de regenton overneemt. 
  • Subsidie vraag je aan bij de gemeente Montferland. Dit doe je nadat je een regenton aangeschaft hebt. Bewaar tijdens de aankoop de aankoopbon goed. Zonder aankoopbon krijg je geen subsidie. De gemeente Montferland geeft aan ons door wie subsidie heeft aangevraagd en dus een regenton heeft aangeschaft. 

Regentonnen zijn goed voor het milieu, maar ook voor de tuin én portemonnee.

Meer informatie?

Kijk dan op www.weetvanwater.nl. Hier lees je ook veel tips wat jij thuis, in je tuin of rondom je bedrijf kunt doen als het gaat om water, klimaat en duurzaamheid.

Vragen aan ons? Neem contact op: info@plavei.nl of 0316 - 29 66 00. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden