Over Plavei Actueel Laatste nieuws

Prestatieafspraken voor Zevenaar getekend

Leestijd: 2 min

Woningcorporaties, huurdersorganisaties en de gemeente Zevenaar gaan nauwer samenwerken. Ze ondertekenden op dinsdag 12 december de gezamenlijke prestatieafspraken.    

Een proces van groeiende samenwerking…

De gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden vormen vanaf 1 januari 2018 de nieuwe gemeente Zevenaar. De woningcorporaties Baston Wonen, Plavei en Vryleve en de huurdersorganisaties Participatieraad Baston Wonen, Huurderbelangenvereniging De Schakel en Huurdersbelangenvereniging Rijnwaarden hebben met de gemeente intensief overlegd over de ambities en prestaties op het gebied van volkshuisvesting. Deze partijen zijn voor huurders in de gemeente Zevenaar de belangrijkste partijen en hebben als gezamenlijk streven dat het goed wonen is in de gemeente Zevenaar, ook voor huishoudens met een beperkt inkomen. Iedere partij geeft hier binnen de eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden richting aan.

Samen meer bereiken

De partijen spreken uit dat ze allen werken aan de gezamenlijke doelstellingen voor de gemeente Zevenaar. De hoofdthema’s voor 2018 zijn:

• Voorraadbeleid gericht op toekomstbestendig aanbod

• Slaagkansen en de mogelijke maatregelen voor specifieke doelgroepen

• Betaalbaarheid en bereikbaarheid

• Huisvesting bijzondere/specifieke doelgroepen

De uitwerking van de prestatieafspraken zijn vastgelegd in een document.

 

Plavei heeft in de gemeente Zevenaar 352 huurwoningen, verdeeld over de kernen Lathum Giesbeek en Angerlo. Hier zitten ook intramurale zorg- en verpleegplaatsen bij. In totaal is dit 7% van het totale aantal huurwoningen van de woningcorporaties in de gemeente Zevenaar. Bij het realiseren van de afspraken wordt hiermee rekening gehouden. Huurderbelangenvereniging De Schakel behartigt de belangen van de huurders van Plavei in Zevenaar en Didam.