Geen objecten gevonden

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Publicatiedatum: 12-04-2022

Wij stellen een deel van ons eigen kantoorpand beschikaar voor Oekraïense vluchtelingen. De kantoren van de benedenverdieping zijn verplaatst; we maakten zes slaapkamers en een gemeenschappelijke ruimte met kookgelegenheid. We kozen hiervoor omdat de woningnood hoog is. Onze eigen inwoners hebben moeite om een woning te vinden, we moeten woningen voor statushouders beschikaar stellen en daar komen nu Oekrainers bij. Door deze oplossing hoeven we geen bestaande woningen beschikbaar te stellen. Door Corona werd er al veel thuisgewerkt, dus de ruimte is 'gemakkelijk' beschikbaar.

De gemeente Montferland en welzijnsorganisatie Welom selecteren en begeleiden de mensen die in ons kantoor komen wonen. 

We zijn blij dat we op deze manier kunnen helpen én hebben zin om onze nieuwe buren te verwelkomen en ontmoeten. 

Zelf onderdak geven aan Oekraïense vluchtelingen?

We merken dat bewoners betrokken zijn bij de Oekraïense vluchtelingen. Bent u van plan onderdak aan een Oekraïense vluchteling(en) te geven? Een prachtig aanbod. Maar wij geven u graag een paar aandachtspunten mee:

  • We zouden het fijn vinden dat u ons hierover informeert. Dit kan door een mail te sturen naar infoplaveinl of telefonisch via 0316 – 29 66 00.
  • Denk goed na over wat het betekent voor uw persoonlijke levenssfeer!
  • U kunt uw huis niet onderverhuren aan de mensen die u onderdak geeft.
  • Zegt u de huur op? Dan kunnen de mensen die u opvangt niet in de woning blijven wonen of uw huurovereenkomst overnemen.
  • Er is nog veel onduidelijk. Langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen kan op termijn gevolgen hebben voor uw toeslagen, uitkeringen en gemeentelijke belastingen. Laat u zich daarom goed informeren.

Dat kan op deze websites:

Gemeente Montferland; Oekraïne | Gemeente Montferland

www.takecarebnb.nl

www.vluchtelingenwerk.nl

www.belastingdienst.nl

www.refugeehelp.nl

 

Deel deze pagina