Huurbevriezing voor bewoners van sociale huurwoningen

Publicatiedatum: 14-04-2021

We hebben goed nieuws: de huur van sociale huurwoningen gaat in 2021 niet omhoog. We ‘bevriezen’ de huren. Normaal gesproken mogen we de huur van sociale huurwoningen elk jaar een beetje verhogen. Dit jaar mag dat niet. Dat heeft de overheid besloten. Dit omdat door de coronacrisis bewoners minder inkomsten hebben. De huur van sociale huurwoningen blijft hetzelfde. Het maakt daarbij niet uit hoeveel u en uw medebewoners verdienen. Bewoners van een sociale huurwoning ontvangen van ons geen huurverhogingsbrief. 

Bewoners van een vrijesectorwoning ontvangen wel een huurverhoging

Bewoners van een vrijesectorwoning (woning met een huurprijs boven huurtoeslaggrens van € 752,33) ontvangen wel een huurverhoging. De huren van vrijesectorwoningen verhogen we met maximaal 2,4%. Dit is het percentage dat is toegestaan van de overheid. Ook huurders van een garage, parkeerplaats, bedrijfspand, maatschappelijk pand of zorgwoning ontvangen een huurverhoging. Deze huren verhogen we met inflatie (1,4%). Deze huurders ontvangen van ons voor 1 mei 2021 de huurverhogingsbrief. Hierin staat wat de huurverhoging is en hoe bezwaar gemaakt kan worden. 

Heeft u een vraag over de huurverhoging? In dit handige document vindt u vragen en antwoorden op de meestgestelde vragen. Nog geen antwoord op uw vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Eenmalige huurverlaging

In 2021 hebben bewoners die in een sociale huurwoning wonen met in verhouding een hoge huur en een laag inkomen recht op een eenmalige huurverlaging. Bewoners die hiervoor in aanmerking komen, ontvingen van ons voor 1 april 2021 bericht. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Hier leest u meer informatie over de eenmalige huurverlaging.

Vragen? Stel ze gerust. Neem contact op via info@plavei.nl of 0316 - 29 66 00. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden