Over Plavei Actueel Laatste nieuws

Prestatieafspraken zijn getekend: Extra sociale huurwoningen en slaagkansen voor jongeren vergroten

Leestijd: 2 min

Samen met gemeenten en huurdersvereniging De Sleutel maken we graag heldere afspraken over fijn én betaalbaar wonen en leven in onze gemeente. Dat doen we in de vorm van jaarlijkse prestatieafspraken. Deze afspraken gaan over de sociale volkshuisvesting en raken onze bewoners direct. Vaste onderwerpen zijn beschikbaarheid en betaalbaarheid van onze woningen én duurzame plannen. Voor 2022 staan de afspraken op papier. Inmiddels zijn deze getekend door alle partijen.

Handtekeningen gezet

Afgelopen week zijn er handtekeningen gezet onder de prestatieafspraken met de gemeente Montferland en Zevenaar. De afspraken met de gemeente Westervoort zijn nog niet definitief. We verwachten dat deze in februari 2022 definitief worden. Daarna publiceren we deze op onze website.

De highlights

Enkele belangrijke afspraken zijn: 

Meer sociale huurwoningen

Met de oplopende druk op de woningmarkt en op basis van de nieuwste bevolkingsprognoses is extra nieuwbouw noodzakelijk. Gezamenlijk maken we werk van het toevoegen van nieuwe sociale huurwoningen en de vernieuwing en transformatie van de bestaande woningvoorraad.

Meer slaagkans voor jongeren tot 28 jaar

Ook in 2022 worden extra maatregelen genomen om de slaagskans voor jongeren tot 28 jaar op de woningmarkt te verbeteren.

Meer lokale doorstroming

Er moet meer doorstroming plaatsvinden. In 2022 onderzoeken we of we meer doorstroming op gang kunnen brengen. Een voorbeeld hiervoor is het aanbieden van nieuwbouwappartementen in de Bloemenbuurt aan lokaal woningzoekenden.

Huisvesten bijzondere doelgroepen

Ook in 2022 blijven we aandacht houden voor doelgroepen die zelfstandig minder makkelijk een woning kunnen vinden, of hulp nodig hebben bij het wonen naar behoeften.

Lezen?

Benieuwd naar de prestatieafspraken van 2022 per gemeente? Lees ze hier.