Eenmalige huurverlaging in 2021: komt u in aanmerking?

Publicatiedatum: 21-01-2021

In 2021 hebben huurders die in een sociale huurwoning wonen met in verhouding een hoge huur en een laag inkomen recht op een eenmalige huurverlaging. Als u in aanmerking komt voor deze eenmalige huurverlaging, ontvangt u van ons automatisch voor 1 april 2021 bericht. U hoeft daar zelf niets voor te doen. In dit bericht staat met hoeveel wij uw huur verlagen.

Huurverlaging hangt af van verschillende zaken

Of u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging in 2021 hangt af van:

  • uw huur
  • uw inkomen
  • en de samenstelling van uw huishouden.

Deze gegevens vragen wij op bij de Belastingdienst. Alle huurders die wonen in een woning met een huurprijs tussen 633,25 en 752,33 ontvangen van ons automatisch een bericht voor 1 april 2021.

Is uw kale huurprijs (huurprijs zonder servicekosten) lager dan 633,25? Dan komt u niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.

In dit overzicht ziet u gemakkelijk of u in aanmerking komt voor een eenmalige huurverlaging. 

De kale huur wordt verlaagd

De huur die we eventueel verlagen is de kale huur. Dit wordt ook wel ‘netto huur’ genoemd. Wat uw kale huur is, vindt u terug in ons online huurdersportaal Mijn Plavei. In de huurverhogingsbrief die u van ons vorig jaar ontving, vindt u uw kale huur ook terug.

Met hoeveel uw huur verlaagd wordt, hangt af van de hoogte van uw huur.

Huurverlaging kan invloed hebben op huurtoeslag

De huurtoeslag is afhankelijk van inkomen, samenstelling van het huishouden en de hoogte van de huur. Het kan zijn dat u na de huurverlaging iets minder huurtoeslag krijgt. Omdat de huurverlaging gaat over het deel van de huur waar de huurtoeslag niets of slechts 40% van vergoed, gaat u er door de huurverlaging wel altijd op vooruit.

Geen bericht ontvangen ondanks u denkt dat u aan de voorwaarden voldoet?

Dat kan. De Belastingdienst kijkt naar het inkomen dat u in 2019 had. Als uw inkomen in 2020 of 2021 is gedaald, komt u mogelijk toch in aanmerking voor huurverlaging. Uw inkomen moet dan minimaal 6 maanden lang lager zijn dan de geldende inkomensgrens. In dat geval kunt u de huurverlaging zelf aanvragen. U mag dan contact met ons opnemen.  

Vragen? Neem contact met ons op!

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden