Over Plavei Actueel Laatste nieuws

Bouw van 5 energiezuinige starterswoningen in Didam

Leestijd: 3 min

Aan de Schoolstraat 4-6 in Didam staan 2 woningen onder één kap. Het plan is om deze woningen te slopen en te vervangen voor 5 energiezuinige en duurzame houten starterswoningen. Deze woningen worden door ons verhuurd voor jongeren tot 23 jaar én jongeren tussen de 23 en 28 jaar.

Begin 2022 start de bouw 

Voordat we starten met de bouw van deze woningen, worden de huidige woningen gesloopt. Deze staan op het bestaande perceel van de Schoolstraat 4 en 6 en staan al geruime tijd leeg. De woningen verkeren in een slechte technische staat, waardoor we ze niet meer kunnen verhuren. De verwachting is dat de sloop van de 2 woningen rond de jaarwisseling plaatsvindt.

Begin 2022 start de bouw van de 5 houten woningen volgens het concept HOUTbaar HUIS van Koopmans Bouwgroep. Zij realiseren deze woningen voor ons. Deze woningen bestaan uit houten modules die onder ideale omstandigheden in de fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie in elkaar worden gezet. Bouwen met hout is een zeer duurzame bouwmethode. Door woningen industrieel te produceren, wordt het mogelijk sneller én goedkoper goede en duurzame woningen te bouwen. De voorbereidingstijd van dit soort woningen is iets langer, maar het voordeel is dat deze binnen enkele weken in elkaar gezet worden op locatie. De overlast voor omwonenden wordt hierdoor tot een minimum beperkt. 

Koopmans Bouwgroep bouwt op dit moment een eigen moderne fabriekshal in Wehl. Dit zijn de eerste sociale huurwoningen die in deze nieuwe fabriek worden gemaakt. Lekker lokaal dus! 

Betaalbare starterswoningen

De vraag naar starterswoningen in de gemeente Montferland is groot en er is nauwelijks aanbod van betaalbare woningen. Voor starters in de gemeente is het lastig om een betaalbare woning te vinden. Met deze woningen spelen we in op de vraag vanuit de markt naar snel meer woningen en duurzaam én betaalbaar wonen. Wij kunnen deze woningen dan ook voor een betaalbare prijs verhuren aan starters in de woningmarkt.

Start verhuur najaar 2021

De verhuur van deze woningen start in het najaar van 2021. We verhuren de woningen via www.entree.nu. Om te reageren op de woningen moet u ingeschreven staan bij Entree. De woningen worden met voorrang voor jongeren tot 23 jaar en jongeren tussen de 23 en 28 jaar verhuurd. 

Voorafgaand en tijdens de bouw houden we goed contact met de omwonenden. 

Arjan, directeur-bestuurder van Plavei: ‘’In de huidige markt is het moeilijk voor starters om een betaalbare woning te vinden. Het is een mooi en betaalbaar plan voor starters die op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning. En dat ook nog eens in het centrum van Didam, dicht bij alle winkels en horecagelegenheden. Voor ons is het ook een mooie kans om ervaring op te doen met dit soort nieuwe concepten. En wie weet gaan we in de toekomst meer van dit soort woningen bouwen. Een mooi experiment!’’ 

Vragen over dit project? Neem contact met ons op!