Bibliotheek Montferland verhuist naar Waverlo in Meulenvelden

Publicatiedatum: 07-01-2021

Samen met Bibliotheek Montferland zijn wij erin geslaagd om een overeenkomst te tekenen waarin staat dat Bibliotheek Montferland per 1 januari 2020 verhuist naar Waverlo. Dit ondanks het in een eerdere fase niet lukte om dit voor elkaar te krijgen. Nadat in 2020 de plannen van Bibliotheek Montferland, stichting Welcom, gemeente Montferland en Plavei zijn vastgelopen, hebben we samen met Bibliotheek Montferland er alles aan gedaan om een belangrijk deel van het plan toch voor elkaar te krijgen. En met succes.

Ondertekening overeenkomst

Bibliotheek Montferland en Plavei ondertekenden een overeenkomst waarin de kaders en randvoorwaarden zijn opgenomen om te komen tot de verbouwing van de plint in Waverlo. Dit zodat Bibliotheek Montferland kan verhuizen naar de begane grond van Waverlo in Meulenvelden. Het was een feestelijk moment; allebei de partijen zijn blij met deze overeenstemming én de toekomstige verhuizing.

In de overeenkomst staan verschillende technische en financiële kaders waarbinnen de verbouwing wordt ontwikkeld, gerealiseerd en bekostigd. Aankomende tijd zet de architect de puntjes op de i en worden verdere details uitgewerkt. Deze details gaan bijvoorbeeld over het beheer van én de veiligheid in het pand. Hier moeten goede afspraken over gemaakt worden. Ook wordt nagedacht over passende aankleding in het pand.

Arjan ter Bogt: ’We zijn blij dat we na drie jaar van zoeken naar oplossingen voor de vraagstukken samen met Bibliotheek Montferland tot een overeenstemming zijn gekomen. Een mooie oplossing voor beide partijen. Op deze manier wordt een mooie invulling gegeven aan de locatie. De locatie wordt een plek waar ‘ontmoeting’ centraal staat, voor jong én oud. Een prachtige invulling voor Waverlo en een geweldige voorziening voor Didam’’.

Aan de slag

De verwachting is dat voor de zomer van 2021 daadwerkelijk gestart wordt met de verbouwing. Het streven is om de ruimte voor de bibliotheek op 1 januari 2022 gereed te hebben.

In gesprek

Voor de invulling van enkele ruimtes in de plint zijn we nog in gesprek met partijen. Het cafégedeelte wordt verkleind zodat op deze plek een meer bij de locatie passende horecavoorziening kan worden gerealiseerd. Het is de bedoeling dat hier een sociaal restaurant wordt gerealiseerd, met arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting Senioren Kontakt (SSK) blijft aanwezig in Waverlo. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden