Werken bij Plavei Contact

Nieuwbouw project

Ik zoek Projecten Nieuwbouw

Schoolstraat

Leestijd: 2 min

Aan de Schoolstraat 4-6 in Didam staan 2 woningen onder één kap. Deze woningen worden gesloopt en vervangen voor 5 energiezuinige en duurzame houten starterswoningen. Deze woningen worden door ons verhuurd voor jongeren tot 23 jaar én jongeren tussen de 23 en 28 jaar.

Begin 2022 start de bouw 

Voordat we starten met de bouw van deze woningen, worden de huidige woningen gesloopt. Deze staan op het bestaande perceel van de Schoolstraat 4 en 6 en staan al geruime tijd leeg. De woningen verkeren in een slechte technische staat, waardoor we ze niet meer kunnen verhuren. 

In het voorjaar van 2022 start de bouw van de 5 houten woningen volgens het concept HOUTbaar HUIS. Deze woningen bestaan uit houten modules die onder ideale omstandigheden in de fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie in elkaar worden gezet. Bouwen met hout is een zeer duurzame bouwmethode. Door woningen industrieel te produceren, wordt het mogelijk sneller én goedkoper goede en duurzame woningen te bouwen. De voorbereidingstijd van dit soort woningen is iets langer, maar het voordeel is dat deze binnen enkele weken in elkaar gezet worden op locatie. De overlast voor omwonenden wordt hierdoor tot een minimum beperkt. 

Koopmans Bouwgroep bouwt deze woningen voor ons. Zij realiseren op dit moment een eigen moderne fabriekshal in Wehl. Dit zijn de eerste sociale huurwoningen die in deze nieuwe fabriek worden gemaakt. Lekker lokaal dus! 

Betaalbare starterswoningen

De vraag naar starterswoningen in de gemeente Montferland is groot en er is nauwelijks aanbod van betaalbare woningen. Voor starters in de gemeente is het lastig om een betaalbare woning te vinden. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Met deze woningen wordt ingespeeld op de vraag vanuit de markt naar snel meer woningen en duurzaam én betaalbaar wonen. Wij kunnen deze woningen dan ook voor een betaalbare prijs verhuren aan starters in de woningmarkt.

Start verhuur begin 2022

De verhuur van deze woningen start in begin 2022. We verhuren de woningen via www.entree.nu. Om te reageren op de woningen moet u ingeschreven staan bij Entree. De woningen worden met voorrang voor jongeren tot 23 jaar en jongeren tussen de 23 en 28 jaar verhuurd. 

Vragen over dit project? Neem contact met ons op!

Algemeen

Wijk
Didam-Centrum
Plaats
Didam

Kenmerken

Aantal woningen
5
Doelgroep
Starters

Planning

Start werkzaamheden
Begin 2022
Start van verhuur
Begin 2022
Status
Afgerond
Terug naar overzicht