Overgang naar Entree per 2 januari

Aanbod woningen Plavei vanaf 2 januari via www.entree.nu

Vanaf 2 januari 2018 biedt Plavei alle vrijkomende woningen in ’s-Heerenberg, Zeddam, Braamt, Azewijn, Beek, Stokkum en Kilder alleen nog aan via www.entree.nu. De woningen zijn nog wel zichtbaar op www.thuisindeachterhoek.nl, maar er kan niet meer via Thuis in de Achterhoek gereageerd worden.

Per 2 januari nieuwe regels en nieuw systeem

Tot 2 januari werden woningen van Plavei in ’s-Heerenberg, Zeddam, Braamt, Azewijn, Beek, Stokkum en Kilder nog via Thuis in de Achterhoek verdeeld. Vanaf 2 januari gelden de regels van de Stadsregio en kan er alleen nog via Entree gereageerd worden. De aanpassing heeft te maken met de regels in de Huisvestingsverordening die gelden voor de toewijzing van sociale huurwoningen in de gemeenten die behoren tot de Stadsregio Arnhem Nijmegen, zoals Montferland en Zevenaar. De aanpassing heeft gevolgen voor de bestaande inschrijvingen en voor de manier van toewijzen van woningen.

Entree werkt met meettijd

In de Stadsregio bepaalt de meettijd de plek in de lijst van reacties. Bij doorstromers en herstarters wordt de meettijd bepaald door de woonduur. Op het moment dat een woningzoekende zich inschrijft bij Entree wordt gekeken naar de datum dat iemand volgens het bevolkingsregister op het huidige adres woont. Deze datum wordt de registratiedatum genoemd. Deze datum blijft behouden, ook na verhuizing. Starters beginnen met het opbouwen van meettijd op het moment dat ze zich inschrijven bij Entree.  Voor hen geldt de datum van inschrijving als registratiedatum.

Is uw inschrijftijd bij Thuis in de Achterhoek langer dan uw woonduur?

Woningzoekenden die staan ingeschreven bij Thuis in de Achterhoek en in 2017 minimaal 1x hebben gereageerd op een woning in Montferland en/ of woonachtig zijn in de gemeente Montferland komen mogelijk in aanmerking voor een overgangsregeling. Het kan in sommige situaties voorkomen dat de huidige inschrijftijd die is opgebouwd binnen Thuis in de Achterhoek langer is dan de nieuwe meettijd in Entree. Ook voor huurders van Plavei die na januari 2013 in een woning van Plavei zijn komen wonen, kunnen in aanmerking komen voor een overgangsregeling. In het stroomschema kunnen woningzoekenden en huurders van Plavei bekijken welke situatie en welke overgangsregeling voor hen van toepassing is. 

Bekijk stroomschema in pdf

Overgangsregeling voor huurders van Plavei die na 2013 in een woning van Plavei zijn komen wonen

Overgangsregeling voor woningzoekenden die inschrijftijd bij Thuis in de Achterhoek willen behouden

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden